Візовий
центр
Італії
в Україні
Київ,
Круглоунiверситетська, 3-5
Тел:+380442203200

Розповсюджені запитання

За який термін подавати документи?
Ви можете подати документи на оформлення візи не раніше, ніж за 90 календарних днів до запланованої дати поїздки, але не пізніше, ніж за 10 днів (для візи на навчання, возз’єднання родини та робочої візи не пізніше, ніж за 30 днів). Враховуйте, що документи передаються на розгляд до Консульства наступного робочого дня, а у разі подання документів у філіалі Візового Центру документи надійдуть на розгляд до Консульства не раніше, ніж через 2 робочі дні.

Термін розгляду запиту на візу?
Розгляд документів займає від 10 календарних днів (не враховуючи дату подання документів) для туристичної візи, бізнес-візи, транспортної та транзитної. Віза на навчання, возз’єднання родини та робоча віза розглядаються від 30 днів. Враховуйте, що документи передаються на розгляд до Консульства наступного робочого дня, а у разі подання документів у філіалі Візового Центру документи надійдуть на розгляд до Консульства не раніше, ніж через 2 робочі дні.

Чи потрібно запрошуючій особі завіряти лист-запрошення на туристичну візу в італійських адміністративних органах? Ні. Запрошуючій особі достатньо роздрукувати бланк листа-запрошення з нашого сайту, заповнити, підписати та надіслати Вам в оригіналі.

Чи достатньо бронювання готелю з сайту booking.com у вигляді роздруківки з сайту?
Так, за умови, якщо бронювання підтверджено (із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, коду бронювання, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ всіх громадян, які звертаються за візою).

Чи обовязково оплачувати готель та квитки для запиту візи? Ні. Достатньо надати лише бронювання готелю та квитків без попередньої оплати. Зауважте, що ці бронювання повинні бути достовірними та дійсними згідно Вашого запиту до Консульства.

Ми плануємо туристичну подорож разом з дитиною. Чи потрібна нотаріальна згода на виїзд дитини від батьків?

Якщо Ви запитуєте короткострокову візу на одну поїздку за умови, що обоє батьків супроводжуватимуть неповнолітню дитину, згода на виїзд не вимагається.

Якщо ж Ви плануєте запитувати мульти-візу, нотаріальна згода на виїзд дитини вимагається від обох батьків на весь період запиту візи.

Чи обов’язково вклеювати фото дитини в закордонний паспорт до 5 років?
Так, фото дитини обов’язково повинно бути вклеїно з закордонний паспорт, в який вписана дитина, незалежно від її віку.

Чи обов’язкова присутність всіх заявників на візу при поданні документів?
Так, заявники повинні подавати документи у Візовому центрі Італії особисто.

Неповнолітні діти повинні бути присутніми у Візовому центрі під час подання документів?

Якщо Ви запитуєте для дитини шенгенську візу категорії ТУРИЗМ, присутність дитини віком до 12 років не є обов’язковою (пакет документів дитини до 12 років має право подати один із батьків).

Якщо Ви запитуєте національну візу ВОЗЗ’ЄДНАННЯ РОДИНИ, присутність дитини до 6 років не обов’язкова.

Які документи потрібно перекладати? Якою мовою?
Вся документація українського походження (окрім внутрішнього паспорта) повинна бути перекладена італійською або англійською мовою.

Яка сума фінансової гарантії потрібна для запиту мульти-візи?
Якщо Ви запитуєте мульти-візу категорії туризм або бізнес на період 90/180 або більше, сума фінансової гарантії є фіксованою – 2 717 євро (на одну особу).

Як і де оформити апостиль та легалізований переклад?
Для проставлення апостиля на документах необхідно звернутися до відділу реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання у відповідності до переліку, що визначений наказом, надати наступні документи:

  • документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України, закордонний паспорт);
  • оригінал документа, що потребує апостилізації;
  • документ про оплату послуги з проставлення апостиля

та у строки, визначені законом, отримати апостильований документ.

Також за легалізованим перекладом можна звернутись до Посольства Італії.

Яким має бути строк дії закордонного паспорту?
Строк дії закордонного паспорту має бути не меншим ніж 90 днів після закінчення запитуваної візи.

Я планую поїздку до декількох країн Шенгенської угоди. До консульства якої країни варто робити запит на візу?
Запит на візу має здійснюватися до консульства тієї країни, в якій Ви плануєте провести більшу кількість днів. Якщо кількість днів однакова – запит потрібно робити до консульства країни, що Ви відвідуєте першою.

Які країни належать до країн-членів Шенгенської угоди?
Країни-члени Шенгенської угоди: Австрія, Бельгія, Венгрія, Латвія, Німеччина, Швейцарія, Швеція, Литва, Іспанія, Італія, Мальта, Нідерланди,  Люксембург, Польща, Греція, Норвегія, Словакія, Словенія, Данія, Португалия, Ісландія, Фінляндія, Чехія, Франція, Естонія.

Анкета має бути роздрукована на двох чи чотирьох листах?
Роздрукувати анкету можна як на двох листах (двосторонній друк), так і на одному (формат А3), і на чотирьох листах.

Чи повертається консульський/сервісний збір у випадку отримання відмови у видачі візи?
Ані консульський, ані сервісний збір після подачі документів поверненню не підлягають.

В якій валюті здійснюється сплата консульського та сервісного зборів?
Консульський і сервісний збір оплачується в гривні.