Поширені запитання

На який тип візи можна робити запит у Візовому центрі Італії?
У наших Візових центрах можна робити запит на шенгенські візи типу «С»: туризм, бізнес, транзит і т.д.
З 3 липня 2017 року запити на отримання національної візи (типу D) подаються виключно до Посольства Італії в Україні (м. Київ, вул. Ярославів Bал, 32 б). Записатися на подання документів до Посольства Італії в Києві Ви можете, надіславши листа на електронну пошту Візового відділу Посольства Італії sezionevisti.kiev@esteri.it.

Коли можна подавати документи на візу?
Документи на візу можуть подаватись не раніше, ніж за 90 днів, і не пізніше, ніж за 10 днів до подорожі (на категорію візи «навчання», «возз’єднання родини» та «робота» – не пізніше, ніж за 30 календарних днів). (З 3 липня 2017 року запити на отримання національної візи (типу D) подаються виключно до Посольства Італії в Україні (м. Київ, вул. Ярославів Bал, 32 б).

Скільки часу необхідно для отримання візи?
Для перевірки документів необхідно не менше 10 календарних днів ( не враховуючи день подання документів) на туристичну візу, бізнес візу, транспортну та транзитну; для віз типу «навчання», «возз’єднання родини» та «робота» не менше 30 календарних днів (З 3 липня 2017 року запити на отримання національної візи (типу D) подаються виключно до Посольства Італії в Україні (м. Київ, вул. Ярославів Bал, 32 б).

 Чи повинен лист-запрошення на туристичну візу бути завірений італійською адміністративною установою?
Ні. Запрошуючій особі достатньо тільки роздрукувати бланк запрошення, що наданий на нашому сайті, заповнити його, підписати та відправити в оригіналі заявнику на візу.

 Чи достатньо бронювання готелю з сайту Booking.com?
Так, якщо бронювання підтверджене (повинна бути надана інформація: адреса та номер телефону готелю, номер бронювання, період проживання та данні (прізвище, ім’я) всіх заявників на візу.

 Чи обов’язково проплачувати готель та квитки при запиті на візу?
Ні, достатньо надати тільки бронювання готелю та квитка без оплати. NB: бронювання повинно бути дійсним під час перевірки запиту на візу в Консульстві.

Збираємось подорожувати з дитиною. Чи необхідно готувати нотаріальний дозвіл від батьків на виїзд дитини в такому випадку?
У разі запиту на короткострокову візу з одним в’їздом та при умові подорожі у супроводі обох батьків, дозвіл на виїзд не надається.
У випадку запиту на візу з багаторазовим в’їздом, нотаріальний дозвіл на виїзд необхідний від обох батьків на весь період запиту на візу.

 Чи обов’язково вклеювати фото дитини в паспорт батьків, якщо дитині більше 5 років?
Так, фотографія дитини повинна бути вклеєна в закордонний паспорт того з батьків, куди вписана дитина, без обмеження по віку.

 Чи необхідно подавати документи особисто?
Так, заявники повинні подавати документи в Візовий центр Італії особисто.

Чи повинні діти бути присутніми у Візовому центрі під час подання документів?
У разі запиту дитині шенгенської туристичної візи присутність дітей віком до 12 років не обов’язкова (їх документи подаються батьками).
У разі запиту дитині візи «возз’єднання родини» присутність дітей віком до 6 років не обов’язкова (З 3 липня 2017 року запити на отримання національної візи (типу D) подаються виключно до Посольства Італії в Україні (м. Київ, вул. Ярославів Bал, 32 б).

 Які документи потребують перекладу? На яку мову?
Вся документація українськоюй мовою, окрім паспортів, надається з перекладом на італійську або англійську мову.

 Яку суму фінансових гарантій необхідно надати при запиті на мультивізу?
Для запиту на візу з багаторазовим в’їздом категорії «Туризм» або «Бізнес» на період 90/180 або більше, фіксована сума – 2717 євро (на особу).

 Який повинен бути термін дії паспорта?
Термін дії паспорта повинен бути не менше 90 днів з дня закінчення строку дії візи.

 У разі планування поїздки до різних країнах Шенгенської угоди, у Консульстві якої країни слід робити запит на візу?
Запит на візу робиться в Консульстві тієї країни, в якій Ви маєте намір провести більшу кількість днів в рамках однієї поїздки. Якщо Ви плануєте провести рівну кількість днів в різних країнах Шенгену, візу слід запитувати в Консульстві тієї країни, яка буде першою країною відвідування.

 Які країни належать до країн-учасниць Шенгенської угоди?
Наступні країни відносяться до країн-учасниць Шенгенської угоди: Австрія, Угорщина, Латвія, Швейцарія, Бельгія, Швеція, Литва, Німеччина, Іспанія, Мальта, Нідерланди, Люксембург, Польща, Греція, Норвегія, Словаччина, Данія, Португалія, Словенія, Ісландія, Фінляндія, Чехія, Італія, Франція, Естонія.

 Анкета повинна бути роздрукована на двох або чотирьох аркушах?
Роздрукувати анкету можна як на двох аркушах (з двох сторін), так і на одному (формату А3), і на чотирьох аркушах.

 У разі, якщо я отримав відмову у візі, чи буде мені повернено Консульський / сервісний збір?
Ні Консульський, ні сервісний збір після подачі документів поверненню не підлягає.

 У якій валюті оплачується Консульський збір та додаткові послуги?
Консульський збір та додаткові послуги оплачуються тільки в гривнях.