Зарахування згідно розпоряджень Міністерства Освіти Італії (M.I.U.R.)

Для студентів, що зараховані на академічний рік 2017/2018, які попередньо зареєструвались до Консульської Канцелярії

 Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Візовому центрі Італії  або завантажити на нашому сайті.

2. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПРО ЗАРАХУВАННЯ згідно положень, опублікованих Міністерством освіти Італії.

3. ДОКУМЕНТАЦІЯ ПРО ОТРИМАНУ ОСВІТУ, завірена у Посольстві Італії в Києві.

4. ДОКУМЕНТАЦІЯ ЩОДО ПРОЖИВАННЯ В ІТАЛІЇ:

 ЗАЯВА ВІД ПРИЙМАЮЧОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ про надання житла на весь період перебування в Італії;

AБО
• оригінал і копія ОФІЦІЙНОГО ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та ПІДТВЕРДЖЕННЯ ОПЛАТИ ОРЕНДИ, а також копія посвідчення особистості орендодавця;

AБО
 ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ про надання заявникам на візу гарантованого місця проживання та копія посвідчення особи запрошуючого.

5. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ 

на весь період перебування в Італії (448,07 євро на місяць, або 5824,91 євро на рік з розрахунку на 13 місяців академічного року): кошти для перебування в Італії повинні бути підтверджені наявністю особистих або батьківських фінансових гарантій (дорожні чеки в оригіналі та копії, або довідка з банку та міжнародна банківська картка, або фінансове забезпечення надане італійськими установами (Університети, місцевий Уряд, або іноземними установами, визнаними італійським Дипломатичним Представництвом); не приймаються фінансові гарантії у формі банківського поручництва, готівки, чи спонсорства від третіх осіб.

6. ПІДТВЕРДЖЕННЯ НАЯВНОСТІ ДОДАТКОВИХ ФІНАНСОВИХ ГАРАНТІЙ для повернення в Україну:

до основної суми 5824,91 євро додається сума необхідних коштів на зворотній квиток

7. МЕДИЧНЕ СТРАХУВАННЯ

на весь період перебування в Італії з метою навчання (в оригіналі і копії), оформлена у компанії INA-Assitalia,

АБО
міжнародний медичний страховий поліс (в оригіналі та копії) з мінімальною сумою страхового покриття 30 000 Євро, оформлений в Україні, дійсний у зоні Шенген на 8 днів із зобов’язанням по приїзді в Італію оформити страховий поліс на весь навчальний термін у компанії INA-Assitalia.

8. БРОНЮВАННЯ КВИТКА (допускається бронювання квитка в одну сторону).

9. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія всіх його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
• Внутрішній паспорт і копію всіх його заповнених сторінок.

 

Примітка:

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою.

До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.