Зарахування до ВУЗу

Даний тип візи надається лише повнолітнім особам.

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

 Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

  

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Візовому центрі Італії або завантажити на нашому сайті.

2. СВІДОЦТВО ПРО ЗАРАХУВАННЯ НА НАВЧАННЯ

із зазначенням кількості навчальних годин та тривалості курсу навчання.

3. ДОКУМЕНТАЦІЯ ПРО ОСВІТУ, отриману у країні походження.

4. ДОКУМЕНТАЦІЯ ПРО ЗНАННЯ МОВИ, якою проводитиметься курс навчання.

5. ДОКУМЕНТАЦІЯ ЩОДО ПРОЖИВАННЯ В ІТАЛІЇ:

• оригінал і копія ОФІЦІЙНОГО ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та ПІДТВЕРДЖЕННЯ ОПЛАТИ ОРЕНДИ, копія посвідчення особи орендодавця.

AБО
• ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ про надання заявникам на візу гарантованого місця проживання та копія посвідчення особи запрошуючого.

Зразок запрошення можна завантажити за наступним посиланням:
•http://195.91.200.103/wp-content/uploads/2017/06/lettera_di_invito_-_dichiarazione_di_ospitalit_-_corretto_2016.doc

6. ОСОБИСТІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ на весь термін перебування в Італії:

• БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банку про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишка коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;

АБО
ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяцяз банку із вказанням залишка на поточному некартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці, та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;

АБО
• оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ.

7. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

на весь період перебування в Італії з метою навчання (в оригіналі і копії), оформлена у компанії INA-Assitalia,

АБО
міжнародний медичний страховий поліс (в оригіналі та копії) з мінімальною сумою страхового покриття 30 000 Євро, оформлений в Україні, дійсний у зоні Шенген на 8 днів із зобов’язанням по приїзді в Італію оформити страховий поліс на весь навчальний термін у компанії INA-Assitalia.

8. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами (допускається бронювання квитків в одну сторону) у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,
• якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.

9. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія всіх його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
• Внутрішній паспорт і копію всіх його заповнених сторінок.

Примітка:
Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою.

До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.