Зарахування до ВУЗу (стипендія та гранти)

 

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

 

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Візовому центрі Італії або завантажити на нашому сайті.

2. ДОКУМЕНТАЦІЯ ПРО ОТРИМАННЯ СТИПЕНДІЇ

від Італійського Уряду, відомих фондів, міжнародних організацій, іноземних Урядів та Університетів.

3. ДОКУМЕНТАЦІЯ ПРО ЗНАННЯ МОВИ, якою проводитиметься курс навчання

4. МЕДИЧНЕ СТРАХУВАННЯ

на весь період перебування в Італії з метою навчання повинне бути забезпечене приймаючим навчальним закладом та інформація про це вказана у листі-запрошенні.
Якщо запрошує приватний навчальний заклад, разом із листом-запрошенням із інформацією про страхування надається копія страхового полісу.

5. ДОКУМЕНТАЦІЯ ЩОДО ПРОЖИВАННЯ В ІТАЛІЇ:

оригінал і копія ОФІЦІЙНОГО ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та ПІДТВЕРДЖЕННЯ ОПЛАТИ ОРЕНДИ, а також копія посвідчення особи орендодавця.

АБО
ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ про надання заявникам на візу гарантованого місця проживання та копія посвідчення особи запрошуючого.

Зразок запрошення можна завантажити за наступним посиланням:
•http://195.91.200.103/wp-content/uploads/2017/06/lettera_di_invito_-_dichiarazione_di_ospitalit_-_corretto_2016.doc

6. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ на тривалість усього навчального року:

• стипендія та/або особисті фінансові гарантії.
Якщо сума стипендії недостатня для забезпечення заявника протягом усього періоду перебування в Італії, необхідно надати документацію про наявність власних фінансових гарантій відповідно до Директиви Міністерства Внутрішніх Справ Італії від 1.3.2000, таблиця А.
• демонстрація особистих фінансів (виписка з банку + копія банківської картки).

7. БРОНЮВАННЯ КВИТКІВ із фіксованими датами (допускається бронювання квитків в одну сторону).

8. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія всіх його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
• Внутрішній паспорт і копію всіх його заповнених сторінок.

Примітка:
Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою.
До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.