Незалежна трудова діяльність керівництва чи висококваліфікованого персоналу

Віза цього типу видається керівництву або висококваліфікованому персоналу підприємств, що мають головні офіси чи філіали в Італії, або головний офіс в країні-учасниці СОТ

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Візовому центрі Італії  або завантажити на нашому сайті.

2. ДОЗВІЛ (NULLA OSTA),

виданий Імміграційним відділом компетентної Префектури, дійсний протягом 120 днів з дати видачі.

3. ДОВІДКА З ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВОЇ ПАЛАТИ (visura camerale)

АБО
СВІДОЦТВО ПРО РЕЄСТРАЦІЮ у Торгово-промисловій палаті запрошуючої компанії (довідка є дійсною протягом шести місяців з моменту видачі).

4. КОПІЯ ОСТАННЬОГО ФІНАНСОВОГО ЗВІТУ,

зареєстрованого у Реєстрі підприємств (для акціонерних товариств)

АБО
ОСТАННЬОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО ДОХОДИ (для товариств і приватних підприємств), яка засвідчує, що сума доходів достатня для виплати грошової винагороди.

5. КОНТРАКТ, ЗАВІРЕНИЙ ПІДПИСОМ КЕРІВНИКА

(власника ліцензії на діяльність чи імпресаріо), згідно з яким вільнонайманому працівнику гарантується грошова винагорода, що перевищує мінімальний рівень, передбачений законодавством, для звільнення від державного медичного страхування.

6. СВІДОЦТВО,

видане Регіональним Управлінням з питань працевлаштування, яке засвідчує, що контракт не передбачає жодних стосунків підлеглості.

7. ДОКУМЕНТАЦІЯ ЩОДО ПРОЖИВАННЯ:

ДОГОВІР КУПЛІ-ПРОДАЖУ, що засвідчує право власності заявника на житло в Італії,

АБО
оригінал і копія ОФІЦІЙНОГО ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та підтвердження оплати оренди,

АБО
ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ, підписаний громадянином Італії або іноземним громадянином, який легально проживає в Італії (у такому випадку додається копія дозволу на перебування) та копія посвідчення запрошуючої особи з її особистими даними та підписом.

8. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія всіх його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
• Внутрішній паспорт і копію всіх його сторінок.

Примітка:

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою.

До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.