Незалежна трудова діяльність для фахівців вільних професій

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 

1. АНКЕТА   з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.

Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

2. ДОЗВІЛ (NULLA OSTA),

виданий Імміграційним відділом компетентної Префектури, дійсний протягом 90 днів з дати видачі.

3. СВІДОЦТВО щодо безпредметної індивідуалізації ресурсів для початку підприємницької, комерційної, ремісницької діяльності, виданої компетентною Торгово-промисловою палатою для території, на якій буде здійснюватися діяльність. Ці ресурси не можуть бути меншими, ніж потрійна сума мінімального річного прибутку

4. Наявність економічних ресурсів в Італії, достатніх для гарантії суми, зазначеної в СВІДОЦТВІ

5. ДОКУМЕНТАЦІЯ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ДОХОДУ

за попередній фінансовий період у країні проживання, сума якого перевищує мінімальний рівень, передбачений законодавством, для звільнення від державного медичного страхування (8.400 євро).

6. ДОКУМЕНТАЦІЯ ЩОДО ПРОЖИВАННЯ:

ДОГОВІР КУПЛІ-ПРОДАЖУ, що засвідчує право власності заявника на житло в Італії,

АБО
оригінал і копія ОФІЦІЙНОГО ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та підтвердження оплати оренди,

АБО
ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ, підписаний громадянином Італії або іноземним громадянином, який легально проживає в Італії (у такому випадку додається копія дозволу на перебування) та копія посвідчення запрошуючої особи з її особистими даними та підписом.

7. ПАСПОРТИ:

  • Закордонний паспорт і копія всіх його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
    • Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.
    • Внутрішній паспорт і копію всіх його сторінок.

 

Примітка:

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

До вищевказаного списку входить мінімальний перелік документів, які необхідно надати при поданні на візу. Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.