Сімейні мотиви (ВОЗЗ’ЄДНАННЯ РОДИНИ) неповнолітні громадяни

Цей тип візи надається для возз’єднання родини з іноземними громадянами, які мають дозвіл на проживання (carta o permesso di soggiorno) із терміном дії не менше року з метою роботи по найму, незалежної трудової діяльності, досліджень, політичного прихистку, додаткового захисту, навчання, з релігійних мотивів та з метою возз’єднання родини. Іноземним громадянам, чий дозвіл на проживання (permesso di soggiorno) виданий згідно ст.27.3 наказу 286/1998 (дослідження), дозвіл Nulla Osta надається незалежно від терміну дії дозволу на проживання (permesso di soggiorno).


Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it


НЕПОВНОЛІТНІ ЗАЯВНИКИ МОЖУТЬ ПОДАВАТИ ДОКУМЕНТИ НА ОТРИМАННЯ ВІЗИ ЛИШЕ У СУПРОВОДІ БАТЬКІВ.
ПРИСУТНІСТЬ НЕПОВНОЛІТНІХ ВІКОМ ВІД 6 РОКІВ ПРИ ПОДАННІ ДОКУМЕНТІВ ОБОВ’ЯЗКОВА
 .

 1. АНКЕТА (на візу типу D) з 2 недавніми фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі італійською або англійською мовою машинописом або друкованими літерами від руки; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети. Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

2. ДОЗВІЛ (Nulla Osta),

дійсний протягом 6 місяців з дати видачі, виданий Імміграційним відділом компетентної Префектури регіону, в якому проживає іноземний громадянин, який виступає запрошуючою стороною.

3. СВІДОЦТВО ПРО НАРОДЖЕННЯ неповнолітнього (оригінал і копія) з апостилем і легалізованим перекладом в оригіналі та копії.

Якщо прізвища батьків, зазначені в свідоцтві про народження відрізняються від дійсних, необхідно надати ДОКУМЕНТИ, ЯКІ ЗАСВІДЧУЮТЬ ЗМІНУ ПРІЗВИЩА (в оригіналі та копії).
Всі документи, окрім свідоцтва про народження та про смерть, дійсні протягом 6 місяців з дати видачі.
Всі документи повинні бути апостильовані та з легалізованим перекладом.

Документи, видані в Італії, та документи міжнародного зразку не потребують апостилю.  Документи, видані в інших країнах, потребують апостилю та легалізованого перекладу в країні видачі.

4. НОТАРІАЛЬНА ЗГОДА (оригінал і копія) на виїзд дитини за кордон з боку одного з батьків.

Від того з батьків, хто є власником Дозволу (Nulla Osta), згода на виїзд дитини не потребується.

Нотаріальна згода на виїзд дитини повинна бути апостильована та з легалізованим перекладом.

У згоді на виїзд повинно бути зазначено, що дитина виїжджає на постійне місце проживання в Італію з метою возз’єднання родини.

У випадку відсутності одного з батьків, замість дозволу на виїзд дитини, необхідно надати ІНШІ АКТИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СТАНУ, оригінали яких повинні бути апостильовані та з легалізованим перекладом:

- якщо один із батьків позбавлений батьківських прав на дитину, необхідно надати оригінал і копію відповідного рішення суду  (дійсного протягом 6 місяців з дати видачі);
– допускається оригінал і копія судового рішення про визнання одного з батьків померлим  (дійсного протягом 6 місяців з дати видачі) (Зауважте! Не приймаєтьсярішення суду про визнання одного з батьків безвісти зниклим);
– Якщо в момент народження дитини ім’я батька було записане зі слів матері, подається оригінал (дійсний протягом 6 місяців з дати видачі) і копія витягу з державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України;
– Якщо один із батьків помер, необхідно надати оригінал і копію свідоцтва про смерть з апостилем і легалізованим перекладом.

5. КОПІЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ПАСПОРТІВ батька та матері.

6ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

 Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.