Сімейні мотиви для ВОЗЗ’ЄДНАННЯ РОДИНИ

Документи необхідні для запиту візи “СІМЕЙНІ МОТИВИ” для возз’єднання родини з іноземним громадянином (громадянином країни, що не входить до складу Європейського союзу)

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it


Даний тип візи видається для возз’єднання родини з іноземним громадянином, який має дозвіл на постійне проживання в Італії (Carta o Permesso di soggiorno) із терміном дії не менше року з метою роботи по найму, незалежної трудової діяльності, досліджень, політичного прихистку, додаткового захисту, навчання, з релігійних мотивів та з метою возз’єднання родини. Іноземним громадянам, чий дозвіл на проживання (permesso di soggiorno) виданий згідно ст.27 наказу 286/1998 (дослідження), дозвіл Nulla Osta надається незалежно від терміну дії дозволу на проживання (permesso di soggiorno). Даний тип візи надає право на вїзд до Італії з метою довготривалого перебування нижчевказаним членам родини іноземного громадянина, який проживає в Італії, та який отримав дозвіл (nulla ostaу компетентному Імміграційному відділі та має намір скористатися своїм правом на воззєднання родиниЗгідно закону від 20 березня 2016 № 76 (“Регламентація щодо цивільних шлюбів між особами однієї статі та порядок співпроживання”) право на воззєднання родини розповсюджується на іноземних громадян однієї статі, поєднаних цивільним шлюбом.

Категорії членів родини, встановлені у ст. 29 Наказу 286/1998:
1) 
член подружжя (або партнер у цивільному шлюбівіком не менше 18 років, якщо члени подружжя офіційно не розійшлися;
2) 
неповнолітні діти від чоловіка/дружини або позашлюбніякі не в шлюбіза попередньої згоди іншого з батьківякщо такий єНеповнолітніми вважаються діти, яким не виповнилося 18 років на момент подання запиту на отримання дозволу (nulla ostaу Імміграційному відділі;
3) 
повнолітні діти на утриманніякщо вони не можуть самостійно себе утримувати через свій стан здоровя (повна втрата працездатності)Медична довідка про вищевказаний стан здоровявидана українськими медичними установамизавіряється медикомакредитованим при Італійському Дипломатичному Представництві в Україні;
4) 
батьки на утриманніякщо в них немає інших дітей у країні походженняУ такому випадку батьки повинні надати ДОВІДКУ ПРО СКЛАД СІМ’Ї на підтвердження того, що в них немає інших дітей у країні походження;
5) батьки на утриманні віком більше 65 років, якщо інші їхні діти у країні походження не можуть їх утримувати через документально підтверджені серйозні проблеми зі здоров’ям, які повинні бути підтверджені медичною довідкою, виданою компетентними українськими медичними установами та завіреною медиком, акредитованим при Італійському Дипломатичному Представництві в Україні.

УВАГА! Для неповнолітніх потрібна документація, вказана у розділі Неповнолітні громадяни“.

1АНКЕТА (на отримання візи типу D) з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети. Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.


2. ДОЗВІЛ (Nulla Osta),

дійсний протягом 6 місяців з дати видачі, виданий Імміграційним відділом компетентної Префектури регіону, в якому проживає іноземний громадянин, який виступає запрошуючою стороною.

3. СВІДОЦТВА ОРГАНІВ РАЦС, документи, які засвідчують родинні зв’язки,

подаються в оригіналі та копії, апостильовані та з легалізованим перекладом. Всі документи, окрім свідоцтв про народження та про смерть, дійсні протягом шести місяців з дати повторного видання.
Документи, видані в Італії, та документи міжнародного зразку не потребують апостилю. Документи, видані в інших країнах, потребують апостилю та легалізованого перекладу в країні видачі.

4. ДОКУМЕНТИ, ЯКІ ЗАСВІДЧУЮТЬ НЕОБХІДНІСТЬ ВОЗЗ’ЄДНАННЯ ДЛЯ ЧЛЕНІВ РОДИНИ, ВКАЗАНИХ У ПУНКТАХ 3,4,5 ПЕРШОГО ПАРАГРАФУ:

  • ОРИГІНАЛИ КВИТАНЦІЙ ВІДПРАВНИКА (не приймаються квитанції, видані українським банком-отримувачем) на підтвердження регулярних грошових переказів (як мінімум 1 квитанція щомісячно), котрі чітко засвідчують, що платник є родичем отримувача грошових переказів/ заявника на візу «возз’єднання родини».
    Заявники повинні надати підтвердження отримання регулярних, постійних грошових переказів від своїх родичів, що проживають в Італії (за період не менше 6 місяців до подання запиту на отримання візи та у розмірі принаймні двох українських прожиткових мінімумів щомісяця) на підтвердження фінансової залежності повнолітнього українського громадянина від своїх родичів у Італії.

5. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

 Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.