Сімейні Мотиви (возз’єднання родини) з громадянами ЄС

Було скасовано національну візу типу D для возз’єднання родини з громадянами ЄС, визначених в ст. 2 Законодавчого Декрету № 30/2007.

Тому заявники, які мають намір возз’єднатися з близькими родичами-громадянами ЄС, можуть робити запит на короткострокову мульти-візу типу С з періодом перебування не більше 90 днів. Для перебування більше 90 днів родичу громадянина ЄС необхідно звернутися із запитом про надання дозволу на проживання до компетентної Квестури, надати передбачені ст. 10 Законодавчого Декрету 2007 документи та виконати адміністративні процедури з реєстрації в Комуні.

Стаття 2

Визначення термінів

Згідно даного Декрету використовуються:

а) «громадянин ЄС»: будь-яка особа, яка є громадянином держави-члена ЄС;

б) «родич»:

1) один з подружжя;

2) партнер, який уклав договір з громадянином ЄС, союз якого зареєстрований згідно законодавства держави-члена та з дотриманням наступних умов:

- законодавство приймаючої держави-члена ЄС прирівнює зареєстрований союз до шлюбу

- союз укладено з дотриманням умов, передбачених відповідним законодавством приймаючої держави-члена ЄС;

3) близькі родичі по низхідній лінії споріднення, віком до 21 року або ті, які знаходяться на утриманні одного з подружжя чи партнера (п. «б» ст. 2);

4) близькі родичі по висхідній лінії споріднення, які знаходяться на утриманні одного з подружжя чи партнера (п. «б» ст. 2)

в) «Приймаюча Держава-член ЄС»: держава-член ЄС, до якої прямує громадянин ЄС з метою реалізації свого права на вільне пересування чи проживання.