Робота за наймом

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it
Для запису надішліть, будь ласка, копію першої сторінки закордонного паспорту.

 

Віза типу “робота за наймом” надається для в’їзду та коротко- чи довготривалого перебування на визначений чи невизначений період іноземцям, які викликаються до Італії з метою роботи за наймом.

Цей тип візи надається домашнім робітницям, сиділкам, сезонним працівникам, висококваліфікованому персоналу, керівникам, університетським викладачам і професорам, дослідникам, перекладачам, працівникам з метою проходження стажування, санітарам, іноземцям, зайнятим в індустрії розваг. Цей тип візи надається за наявності дозволу на роботу (Nulla Osta), виданого за запитом роботодавця. Для видання візи Єдина Імміграційна Служба надсилає дозвіл (Nulla Osta) в електронному форматі до Дипломатичного Представництва.

Дозвіл (Nulla Osta), виданий Єдиною Імміграційною Службою, не передбачений лише у декількох випадках: для моряків та персонала на круїзних лайнерах, спортсменів. Останнім візу можуть видати, звісно, за наявності дозволу від Національного Олімпійського Комітету Італії (C.O.N.I.), виданого на ім’я заявника, для провадження спортивної діяльності в тому числі у аматорських організаціях. Якщо спортсмен неповнолітній, окрім дозволу на виїзд від батьків або опікунів, необхідного для в’їзду неповнолітніх на територію Італії з будь-якою метою, потрібно надати дозвіл від Олімпійского Комітету та дозвіл, наданий компетентним Територіальним Управлінням Праці (Direzione Territoriale del Lavoro).

Повідомляємо шановних клієнтів, що заявник повинен використати дозвіл Nulla Osta з метою отримання візи протягом шести місяців з дати видачі у випадку запитів у межах квот про залучення іноземної робочої сили (ст.22 і 24 закону 286/1998) чи протягом чотирьох місяців у особливих випадках, передбачених у ст.27.

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

2. Заявник може надати просту копію повідомлення, яке видається заявнику Єдиною Імміграційною Службою в Італії, про те, що йому видали ДОЗВІЛ (NULLA OSTA).

3. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

Примітка:

Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.