Релігійні мотиви


Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 
Віза “релігійні мотиви” надається для в’їзду на коротко- чи довготривалий період перебування релігійним діячам та священнослужителям, які є іноземними громадянами та належать до релігійних організацій, і мають намір брати участь у релігійних заходах, займатися церковною чи релігійною діяльністю або пасторським служінням.

Вимоги та умови для отримання даної категорії візи:

а) підтвердження статусу заявника як релігійного діяча або священнослужителя з його релігійної організації

б) документальне підтвердження релігійного характеру заходів або діяльності, що є метою перебування в Італії

в) у випадках, коли витрати на проживання іноземного громадянина не покриваються релігійними організаціями, заявник повинен мати у своєму розпорядженні кошти на проживання не менші ніж сума, встановлена ст. 4.3 Директиви Міністерства Внутрішніх Справ № 286/1998 і її подальшими доповненнями та модифікаціями.

г) медичне страхування, щодо якого Рішенням Ради від 22 грудня 2003 року були встановлені відповідні вимоги стосовно строку дії та умов.

У випадку запрошення від релігійної організації, що фактично провадить свою діяльність в Італії та не належить до конфесій, що уклали договори з Італійською державою, або до юридично визнаних релігійних організацій, віза видається лише за умови підтвердження з боку Міністерства Внутрішніх Справ характеру релігії цієї організації та її відповідність законодавству Італії.

 

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

 

2. ОФІЦІЙНА ДОКУМЕНТАЦІЯ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЄ РЕЛІГІЙНИЙ СТАТУС ЗАЯВНИКА

Необхідно надати ДОВІДКУ, ВИДАНУ УПОВНОВАЖЕНОЮ ОСОБОЮ релігійного сану, підпис якої має бути завірений, якщо це можливо, Апостольською Нунціатурою чи, якщо ні, компетентними місцевими релігійними органами (Curia Vescovile).

3. ОФІЦІЙНА ДОКУМЕНТАЦІЯ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЄ РЕЛІГІЙНИЙ ХАРАКТЕР ЗАХОДУ ЧИ ДІЯЛЬНОСТІ, яку заявник має намір здійснювати в Італії, у якій вказано цілі, тривалість та частоту поїздок.

4Оригінал ЛИСТА-ЗАПРОШЕННЯ ВІД РЕЛІГІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ,

яка забезпечує проживання заявнику, завірений, якщо можливо, Державним секретаріатом Ватикану (Nunziatura Apostolica) чи, якщо ні, місцевими релігійними органами (Curia Vescovile di appartenenza).

5. ОСОБИСТІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ зарезервовані на весь термін перебування в Італії:

У випадках, коли витрати на проживання іноземного громадянина не покриваються жодними релігійними організціями, заявник повинен мати у своєму розпорядженні кошти на проживання не менші, ніж сума, встановлена наказом Міністерства Внутрішніх Справ, ст. 4.3, 286/1998, і його подальшими доповненнями та модифікаціями.

 

ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяцяз банку із вказанням залишку на поточному НЕкартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці,  та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;
АБО
БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банку про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишку коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку.

6. КВИТКИ АБО БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони, у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.
АБО у разі подорожі власним транспортним засобом надаються такі документи:
• оригінал та копія технічного паспорту транспортного засобу,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,
• якщо транспортний засіб орендовано, оригінал та копія договору оренди.

7. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

(в оригіналі та копії) дійсний у зоні Шенген на запланований термін першої поїздки та коридор 15 днів з передбаченої дати повернення. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.
Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо у Візовому центрі Італії.

 8. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія всіх його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.