Повторний в’їзд

Даний тип візи призначений для іноземних громадян, які постійно проживають у Італії, у випадку, якщо вони тимчасово були позбавлені дозволу на проживання в Італії (Permesso di Soggiorno) (через втрату, викрадення або закінчення терміну дії не більше, ніж за 60 днів до подання на візу, або від 60 днів до 6 місяців до подання на візу, та на поновлення котрих був або не був поданий запит у передбачений термін) та мають намір повторно в’їхати в Італію.

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети. Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або 
завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

2. ДОКУМЕНТАЦІЯ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПРАВА НА ЛЕГАЛЬНЕ ПРОЖИВАННЯ заявника В ІТАЛІЇ:

ЗАЯВА ДО ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ у випадку викрадення чи втрати Дозволу на проживання в Італії (Permesso di Soggiorno) та, якщо можливо, копія Дозволу (Permesso di Soggiorno) та італійського посвідчення особи (Carta d’Identita’);

АБО
оригінал та копія ДОЗВОЛУ на проживання в Італії (Permesso di Soggiorno) із закінченим терміном дії у випадку закінчення його терміну дії не більше 60 днів тому та КВИТАНЦІЯ (Ricevuta) про запит на поновлення, та, якщо можливо, копія італійського посвідчення особи (Carta d’Identita’);

АБО
КВИТАНЦІЯ (RICEVUTA) про запит на надання Дозволу на перебування в Італії (Permesso di Soggiorno) у випадку очікування видання першого Дозволу на проживання в Італії (Permesso di Soggiorno).

3. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається з перекладом на італійську або англійську мову. Переклад може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.

ДО УВАГИ: У випадку, якщо іноземний громадянин потребує повторно в’їхати на територію Італії під час очікування поновлення Дозволу на проживання в Італії (Permesso di Soggiorno), він може в’їхати без візи, лише продемонструвавши офіцерам прикордонної служби квитанцію (ricevuta) про відповідний запит на поновлення, завірений печаттю італійської прикордонної служби при виїзді з території Італії (а також закордонний паспорт та копію дозволу на проживання (documento di soggiorno) із закінченим терміном дії). Зверніть увагу, що за таких обставин не дозволяється в’їзд в Італію чи виїзд із неї через інші країни Шенгену, дозволено лише в’їзд і виїзд прямими рейсами між Італією та країною походження (Україною).