Незалежна діяльність

Даний тип візи надається лише з метою незалежної діяльності в акціонерних товариствах, ТОВ чи командитних акціонерних товариствах, що діють протягом принаймні трьох років – на посаді президента, члена правління, генерального директора, аудитора.

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it


1. АНКЕТА
 з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

 

2. СВІДОЦТВО ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ПІДПРИЄМСТВА, діючого протягом щонайменше трьох років, у реєстрі підприємств.

3. Копія офіційної ДЕКЛАРАЦІЇ ПРО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ,

попередньо видана або надіслана уповноваженою особою підприємства до компетентного Регіонального Управління з питань працевлаштування (Direzione Provinciale del Lavoro) та до Служби Інспекції Праці (Servizio Ispezione del Lavoro), де зазначено, що з іноземним громадянином не передбачено жодних трудових відносин підлеглості.

4. ЗАЯВА ВІД УПОВНОВАЖЕНОЇ ОСОБИ ПІДПРИЄМСТВА,

що забезпечує на користь заявника оплату, сума якої перевищує мінімальний рівень, передбачений законодавством, для звільнення від державного медичного страхування.

5. ДОКУМЕНТАЦІЯ ЩОДО ПРОЖИВАННЯ

Для підтвердження наявності місця проживання надається ДОГОВІР КУПЛІ-ПРОДАЖУ або ОРЕНДИ нерухомості, або заява, що надається самим заявником згідно ст.46 і 47 наказу Президента Республіки від 28 грудня 2000, н. 445, або заява, що надається згідно тих самих норм громадянином Італії чи іноземним громадянином, який проживає в Італії на постійній основі та засвідчує надання заявнику відповідного житла.

6. ПРИБУТКИ

із законних джерел, сума яких перевищує мінімальний рівень, передбачений законодавством для звільнення від державного медичного страхування. Для виконання цих мінімальних вимог стосовно прибутків надається документація на підтвердження отримання у країні походження відповідного прибутку за попередній рік до подання документів на візу чи заява, передбачена у п.4.

 7. ДОЗВІЛ (NULLA OSTA),

виданий відповідно до ст. 39, пункту 5 наказу Президента Республіки 394/1999 та її наступних модифікацій і доповнень компетентною Квестурою, куди також потрібно надати копії вищезазначених заяв і декларацій, або  рівноцінну їм документацію.

Зверніть увагу. Вищезазначені заяви та декларації, або ж рівноцінна їм документація, а також дозвіл (Nulla Osta), виданий Квестурою, дійсні протягом 3 місяців з дати видачі та повинні бути надані для перевірки та підтвердження до компетентного Дипломатичного або Консульського Представництва Італії.

8. КОПІЯ УСТАНОВЧОГО АКТА ОРГАНІЗАЦІЇ

9. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

 Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.