Незалежна підприємницька діяльність

Документи необхідні для запиту візи “незалежна діяльність” для підприємців, які мають намір провадити діяльність в інтересах національної економіки 

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 

 1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.


2. ДОЗВІЛ (NULLA OSTA),

виданий компетентною Квестурою , де буде провадитися незалежна діяльність.

3. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ПРОЖИВАННЯ

На підтвердження наявності місця проживання надається ДОГОВІР КУПЛІ-ПРОДАЖУ або ОРЕНДИ нерухомості, або заява, що надається згідно ст.2 і 4 закону 4.1.1968, н. 445, або заява, що надається згідно тих самих норм громадянином Італії чи іноземним громадянином, який проживає в Італії на постійній основі та засвідчує надання заявнику відповідного житла відповідно до мінімальних вимог, передбачених законодавством регіону щодо житла суспільного житлового фонду.

4. ДОКУМЕНТАЦІЯ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЩОРІЧНИХ ДОХОДІВ,

отриманих з легальних джерел, сума яких перевищує мінімальний рівень для звільнення від витрат на охорону здоров’я. Підтвердження таких доходів (€8.400, отриманих в країні проживання) не приймається у вигляді банківського поручництва (fidejussione bancaria) чи страхового полісу.

5. ДОВІДКА щодо  визначення розміру економічних ресурсів,

необхідних для здійснення підприємницької, комерційної чи ремісничої діяльності, видане Торгово-Промисловою Палатою, компетентною на території проведення діяльності, рівнозначних сумі 17.492 €.

6. ПІДТВЕРДЖЕННЯ НАЯВНОСТІ ВЛАСНИХ КОШТІВ

із законних джерел, сума яких не нижче, ніж 500.000 €, що передбачають чітку програму інвестування та/або бізнес-план, та створення щонайменш трьох нових робочих місць.

7. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

 

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову .

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.