Стажування

Документи необхідні для запиту візи “навчання” з метою професійного стажування

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it


1. АНКЕТА
 з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

 

2. ПРОГРАМА СТАЖУВАННЯ,

складена відповідно до актуальних норм згідно ст.18 закону від 24 червня 1997, н.196, завірена компетентними органами регіону.

 3. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ

Заявник повинен надати підтвердження наявності коштів для отримання візи згідно сум та параметрів, встановлених наказом Міністерства Внутрішніх Справ від 1 березня 2000, повністю чи згідно своєї частки, якщо участь у програмі стажування частково компенсується запрошуючою стороною відповідно до законодавчих норм регіону, та це вказано у договорі про програму стажування на додаток до того, що сторона, яка виступає спонсором, компенсує заявнику витрати на житло та транспортні витрати у випадку примусового повернення.

4. У програмі стажування повинно бути вказано номер страхування INAIL від нещасних випадків, номер страхування цивільної відповідальності, оформленого у страховій компанії.

5. БРОНЮВАННЯ КВИТКІВ АБО КВИТКА.

6. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову(без нотаріального посвідчення чи печатки бюро перекладів)

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.