Курси

Віза “навчання” з метою отримання професійної освіти

Починаючи з 03 липня 2017 року усі запити на національні візи типу «Д» (наприклад, навчання, працевлаштування, возз’єднання родини тощо) подаються виключно до Посольства Італії в Києві (м. Київ, вул. Ярославів Вал, 32 Б).

Запис на подачу вищезазначених запитів здійснюється через електронну пошту Візового відділу Посольства sezionevisti.kiev@esteri.it

 

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

 

2. ДОКУМЕНТАЦІЯ ПРО ЗАРАХУВАННЯ на курс професійної освіти

тривалістю не більше, ніж 24 місяці, організований виключно італійськими освітніми організаціями, акредитованими згідно законодавства регіону. Зацікавлена організація повинна документально підтвердити своє право на проведення курсу. Акредитація – це документ, у якому компетентні органи регіону – згідно із законами регіону та керівними вказівками, встановленими у договорі між державою та регіонами від 20.03.2008 – визнають за державно-правовими або приватними установами можливість пропонувати та проводити освітні програми за фінансування суспільними фондами чи курси.

3. ДОКУМЕНТАЦІЯ на підтвердження того, що курс професійної освіти пов’язаний із попередньою освітою заявника,

отриманою у країні походження.

4. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ

не нижчі, ніж сума, встановлена наказом Міністерства Внутрішніх Справ, ст.4, пункт 3, н.286/1998 та його наступними модифікаціями та доповненнями, АБО чітке розпорядження про надання стипендії запрошуючою стороною у розмірі , не меньшому ніж сума , що вказана у вищезазначеному нормативно-правовому акті .

5. ПОЛІС МЕДИЧНОГО СТРАХУВАННЯ

або добровільна реєстрація у Національній службі охорони здоров’я SSN. Зверніть увагу, що це необхідна вимога для надання дозволу на проживання (permesso di soggiorno) у компетентній Квестурі в Італії.

6. ПІДТВЕРДЖЕННЯ  МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ:

ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ (НОВОГО ЗРАЗКА) в оригіналі або копії, (який можна завантажити за наступним посиланням):

•http://195.91.200.103/wp-content/uploads/2017/06/lettera_di_invito_-_dichiarazione_di_ospitalit_-_corretto_2016.doc

підписаний громадянином Італії або іноземним громадянином, який легально проживає в Італії, та КОПІЯ ПОСВІДЧЕННЯ ЗАПРОШУЮЧОЇ ОСОБИ, на якій чітко видно особисті дані та підпис власника. Приймаються наступні документи:

 паспорт або внутрішнє посвідчення особи (carta d’identita’) для громадян Італії (копія),
• дозвіл на проживання в Італії (permesso di soggiorno / carta di soggiorno) для іноземних громадян (копія).

АБО
БРОНЮВАННЯ ГОТЕЛЮ із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ кожного із заявників.
АБО
оригінал і копія офіційного ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та підтвердження оплати оренди, орендодавець повинен надати копію свого посвідчення особи.
Якщо заявник планує перебування також в інших країнах-учасницях Шенгенської Угоди, необхідно надати відповідні бронювання готелів.

Зверніть увагу.

Якщо подається запит на візу з метою відвідування освітніх курсів або отримання професійної освіти у медичній сфері, що передбачає подальшу медичну діяльність, надання візи залежить також від попереднього визнання диплому про освіту з боку Міністерства охорони здоров’я, окрім виконання усіх вищевказаних вимог. Якщо подальша медична діяльність не передбачена, то відповідальна особа медичної організації повинна надати довідку про це для Дипломатичного або Консульського Представництва.

7. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони (при запиті довготривалої візи допускається бронювання квитків в одну сторону)  у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,
• якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.

8. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову(без нотаріального посвідчення чи печатки бюро перекладів). Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.