“ІНВІТО” (офіційний візит)

Віза з метою офіційного візиту дозволяє в’їзд та короткострокове перебування іноземному громадянину, запрошеному загальновідомими організаціями, закладами, установами (державними або приватними) для участі у спеціальних наукових, політичних чи культурних заходах.

 

 1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

 

2. ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ в оригіналі від загальновідомої організації, закладу або установи (державної чи приватної) та КОПІЯ ПОСВІДЧЕННЯ ОСОБИ-офіційного представника запрошуючої сторони, яка підписала лист-запрошення (копія сторінок з особистими даними та підписом власника документу). Приймаються наступні документи:

 паспорт або внутрішнє посвідчення особи (carta d’identita’) для громадян Італії (копія),
• дозвіл на проживання в Італії (permesso di soggiorno / carta di soggiorno) для іноземних громадян (копія).

 3. ПІДТВЕРДЖЕННЯ НАЯВНОГО МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ:

Проживання може надаватися запрошуючою організацією (в будь-якому випадку, у запрошенні має бути вказано, хто саме забезпечує проживання) або самим заявником.

Приймаються наступні документи:

БРОНЮВАННЯ ГОТЕЛЮ із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ кожного із заявників
АБО
оригінал і копія офіційного ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та підтвердження оплати оренди, орендодавець повинен надати копію свого посвідчення особи.
Якщо заявник планує перебування також в інших країнах-учасницях Шенгенської Угоди, необхідно надати відповідні бронювання готелів.

 4. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:

        • ДОВІДКА З МІСЦЯ РОБОТИ

на фірмовому бланку роботодавця із зазначенням номерів телефонів, адреси роботодавця, реєстраційних даних роботодавця, особових даних працівника, дати його зарахування на роботу, займаної посади та заробітної платні (з розшифровкою щомісячної зарплати за останні 6 місяців). У довідці повинні бути вказані дати поїздки та підтвердження того, що на час поїздки за заявником зберігається його місце роботи. Довідка дійсна протягом одного місяця.

 

Приватні підприємці подають один із наступних документів:
• оригінал і копію свідоцтва/виписки про реєстрацію
АБО
• довідку про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців (дійсна протягом одного місяця)
АБО
• звіт за останній звітний період (згідно групи ФОП на єдиному податку) з печаткою чи квитанцією з податкової.
Працівники приватних підприємців подають:
• довідку з роботи із зазначенням зарплати за останні шість місяців,
• копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.
Пенсіонери подають:
• оригінал і копію пенсійного посвідчення.
Учні та студенти подають:
• завірену печаткою довідку з навчального закладу (для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях). Довідка дійсна протягом одного місяця.

5. ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ:

У випадку, якщо запрошуюча сторона не покриває витрати на перебування (в будь-якому випадку, в запрошенні має бути вказано, хто їх покриває), необхідно надати власні фінансові гарантії на весь період перебування в Італії:

ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяцяз банку із вказанням залишку на поточному НЕкартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці,  та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;
АБО
БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банку про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишку коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;
АБО
оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ.

 6. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

(в оригіналі та копії) дійсний у зоні Шенген на запланований термін першої поїздки та коридор 15 днів з передбаченої дати повернення. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.
Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо у Візовому центрі Італії.

 7. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.
АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:
• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,
• якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.

8. ДОКУМЕНТИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА (надаються за бажанням заявника):

• документи на підтвердження права власності на нерухомість або інші джерела прибутку (оригінал і копія), земельну власність, пожиттєву ренту тощо.

 9. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.