Туристична віза для близьких родичів громадян ЄС

Документи, необхідні для запиту  ТУРИСТИЧНОЇ ВІЗИ громадянам Третіх країн – родичам громадян Європейського Союзу або Європейського Економічного Простору, які реалізовують своє право вільного пересування.

1) Один з подружжя;
2) 
Партнер, який уклав договір з громадянином ЄС, союз якого зареєстрований згідно законодавства держави-члена та з дотриманням наступних умов:
законодавство приймаючої держави-члена прирівнює зареєстрований союз до шлюбу;
союз укладено з дотриманням умов, передбачених відповідним законодавством приймаючої держави-члена;
3) 
Близькі родичі по низхідній лінії споріднення (онуки, діти) віком до 21 року або ті, які знаходяться на утриманні одного з подружжя чи партнера;
4) Близькі родичі по висхідній лінії споріднення (батьки).

 1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети. Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

 

2. ПІДТВЕРДЖЕННЯ НАЯВНОГО МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ:

ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ (НОВОГО ЗРАЗКА) в оригіналі або копії, (який можна завантажити за наступним посиланням):

•http://195.91.200.103/wp-content/uploads/2017/06/lettera_di_invito_-_dichiarazione_di_ospitalit_-_corretto_2016.doc

в якому підтверджується родинний зв’язок і те, що шлюб вже було зареєстровано в компетентній Комуні (лише для подружжя), та те, що запрошена особа подорожує разом із запрошуючою особою (наприклад, наданням копій квитків) або їде до запрошуючої особи в Італію. Даний документ має бути підписаний громадянином ЄС чи іноземним громадянином, який є родичем громадянина ЄС та на законних підставах проживає в Італії. Окрім запрошення, необхідно надати КОПІЮ ПОСВІДЧЕННЯ ЗАПРОШУЮЧОЇ ОСОБИ, на котрій чітко видно особисті дані та підпис власника.

 ДО УВАГИ: Іншим вищевказаним родичам необхідно також надати акти цивільного стану, що підтверджують родинний зв’язок.

Приймаються наступні документи:

 паспорт або внутрішнє посвідчення особи (carta d’identita’) для громадян Італії (копія),
 паспорт або внутрішнє посвідчення особи (carta d’identita’) для громадян ЄС – резидентів Італії (копія),
• дозвіл на проживання в Італії (permesso di soggiorno / carta di soggiorno) для іноземних громадян (копія).

У випадку надання житла за адресою, яка відрізняється від адреси проживання запрошуючої особи, необхідно надати документи від запрошуючої сторони на підтвердження права власності чи оренди житла за вказаною адресою (копія).

Увага! Для близьких родичів громадян Італії (які проживають в Італії та за її межами) та громадян ЄС - резидентів Італії документ на підтвердження родинних зв’язків повинен бути виданий не пізніше, ніж за 6 місяців до подання документів на візу.

Родичі громадян ЄС, ЄЕП та Швейцарської Конфедерації (подружжя, діти до 21 року або батьки на утриманні) звільняються від необхідності надавати документацію на підтвердження власного соціально-економічного становища, засобів існування, медичного страхування, а також транспортних засобів.

Для близьких родичів громадян ЄС-нерезидентів Італії свідоцтво про шлюб на підтвердження родинних зв’язків повинне бути апостильоване та видане протягом 6 місяців до подачі документів на візу. Свідоцтво про шлюб міжнародного зразку (якщо таке видається у країні проживання громадянина ЄС) не потребує апостилю і дійсне протягом 6 місяців з дати видачі.

3ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) та  із закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копія його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.