Cпортивна віза

Передбачає надання офіційного запрошення від Національного Олімпійського Комітету Італії C.O.N.I.

Спортивна віза надається для короткотривалої поїздки спортсменам, технічним і спортивним директорам, тренерам із загальноспортивної підготовки, які мають намір брати участь або запрошені взяти участь у заході аматорського чи професійного характеру, на одиничні змагання чи на низку спортивних заходів в Італії за організації національних спортивних федерацій або спортивних об’єднань, визнаних Національним Олімпійським Комітетом Італії.

 УВАГА! Для неповнолітніх потрібна документація, вказана у розділі Неповнолітні громадяни“.

 1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожній графі друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети. Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві, у Візовому центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи на нашому сайті.

 2. ОФІЦІЙНЕ ЗАПРОШЕННЯ ВІД НАЦІОНАЛЬНОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО КОМІТЕТУ ІТАЛІЇ (C.O.N.I.),

або від італійської спортивної федерації, або від інших організацій, визнаних Національним Олімпійським Комітетом Італії або рівнозначною організацією,
що підтверджує участь зацікавленої особи у спортивній події та надає запит на оформлення відповідної візи (де також вказані назва спортивної події, період і тривалість заходу, назва спортивної організації чи команди, яка бере участь у заході, та є список з переліком учасників, їх особистими даними і посадами).

 3. ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ ВІД УКРАЇНСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ СПОРТА

або визнаної спортивної організації, до якої належить заявник, із вказанням особистих даних і статусу учасників команди, назви та періоду проведення спортивної події.

4. ПІДТВЕРДЖЕННЯ НАЯВНОГО МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ (якщо ця інформація не вказана у запрошенні):

АБО
БРОНЮВАННЯ ГОТЕЛЮ із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ кожного із заявників.
АБО
оригінал і копія офіційного ДОГОВОРУ ОРЕНДИ та підтвердження оплати оренди, орендодавець повинен надати копію свого посвідчення особи.
Якщо заявник планує перебування також в інших країнах-учасницях Шенгенської Угоди, необхідно надати відповідні бронювання готелів.

5. ОСОБИСТІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ, зарезервовані на весь термін перебування в Італії:

ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяцяз банку із вказанням залишку на поточному НЕкартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці,  та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;
АБО
БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банку про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишку коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;

АБО
оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ;

6. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

(в оригіналі та копії) дійсний у зоні Шенген на запланований термін першої поїздки та коридор 15 днів з передбаченої дати повернення. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.
Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо у Візовому центрі Італії.

 7. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.
АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:
• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,
• якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.

 8. ДОКУМЕНТИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА (надаються за бажанням заявника):

• документи на підтвердження права власності на нерухомість або інші джерела прибутку (оригінал і копія), земельну власність, пожиттєву ренту тощо.

9. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія всіх його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копію всіх його заповнених сторінок.

Примітка:

Вся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Це не означає, що за наявності всіх вказаних документів видання візи обов’язкове чи відбувається автоматично.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.

За відсутності повідомлення від Національного Олімпійського Комітету Італії C.O.N.I., а також у випадку запрошення на заходи, організовані спортивними федераціями, які не визнані Олімпійським Комітетом, або організовані іншими організаціями, чи на час тренувань або акліматизації, семінарів та зустрічей спортивного характера, можливе надання туристичної візи за наявності чіткого запрошення та виконання вимог для отримання туристичної візи.