Бізнес-віза

1. АНКЕТА з 2 фотографіями

(кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5×4,5 см), заповнена у кожному пункті друкованими літерами, бажано італійською або англійською мовою; обов’язково із вказанням повної домашньої адреси заявника, контактного номеру телефону включно із кодом міста та з особистим підписом заявника на сторінках 3 і 4 анкети. Якщо заявник – неповнолітня особа, анкету підписує один із батьків або опікунів.
Примірник анкети можна отримати безкоштовно у Посольстві , у Візовому Центрі Італії або завантажити на сайті Посольства чи Візового Центру.

2. ПІДТВЕРДЖЕННЯ МЕТИ ПОЇЗДКИ:

ЛИСТ-ЗАПРОШЕННЯ в оригіналі (який можна завантажити за наступними посиланнями: https://italy-vms.com.ua/files/it/Moduloaffari.docx ) від італійської компанії або від закордонного представництва італійської компанії в Україні, або від італійського представництва міжнародної компанії, 
та КОПІЯ ПОСВІДЧЕННЯ ОСОБИ офіційного представника компанії (відповідно до Виписки з Торгово-промислової палати), яка підписала лист-запрошення (копія сторінок посвідчення з його підписом і особистими даними).

Запрошення має відповідати вищевказаному зразку, тобто містити наступні дані:

1. ПІБ осіб, яких запрошують, їхні посади та назву української компанії, що відряджає заявників;

2. дати та тривалість поїздки, термін, протягом якого діє запрошення, а також дату в’їзду;

3. діяльність, що буде здійснюватися в Італії (наприклад, переговори технічно-комерційного характеру, відвідування заводів, неоплачуване стажування на підприємстві, замовлення матеріалів і т.д.) із зазначенням населеного пункту, який планується відвідати;

4. сторона, що бере на себе витрати, пов’язані з перебуванням в Італії;

5. лист-запрошення має бути надрукований на офіційному бланку підприємства із розбірливим та повним підписом офіційного представника Компанії (відповідно до Виписки з Торгово-промислової палати);

6. у листі-запрошенні має бути обов’язково вказано: «ми ознайомлені з кримінальною відповідальністю, яку нестиме Підприємство у випадку порушення запрошеними або запрошуючими особами  міграційного законодавства (Закон №286 від 25.7.1998, ст.12)»;

7. для членів сім’ї, які супроводжують (чоловік, дружина, неповнолітні діти) необхідно вказати, що вони їдуть до Італії з метою туризму.

Окрім того, рекомендується надати копії ділового листування, копії контрактів та рахунків-фактур стосовно останніх здійснених угод (за умови наявності історії ділових стосунків).

3. ВИПИСКА ПРО РЕЄСТРАЦІЮ запрошуючої компанії У ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВІЙ ПАЛАТІ (visura camerale) (дійснa протягом шести місяців з дати видачі)

4. БРОНЮВАННЯ ГОТЕЛЮ на період першої поїздки або заява від запрошуючої компанії про надання житла

із зазначенням адреси та телефонних номерів готелю, періоду проживання у готелі, імен та прізвищ кожного із заявників.

5. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:

• ДОВІДКА З МІСЦЯ РОБОТИ на фірмовому бланку роботодавця із зазначенням номерів телефонів, адреси роботодавця, реєстраційних даних роботодавця, особових даних працівника, зокрема, дати його зарахування на роботу, займаної посади та заробітної платні (з розшифровкою щомісячної зарплати за останні 6 місяців). У довідці мають бути вказані дати відрядження та підтвердження того, що на час відрядження за заявником зберігається його місце роботи. Довідка дійсна протягом одного місяця.

• СВІДОЦТВО ПРО РЕЄСТРАЦІЮ підприємства (копія), завірене мокрою печаткою роботодавця.

Приватні підприємці надають один із наступних документів:

• оригінал і копію свідоцтва/виписки про реєстрацію,
АБО
• довідку про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців (дійсна протягом одного місяця)
АБО
• звіт за останній звітний період (згідно групи ФОП на єдиному податку) з печаткою чи квитанцією з податкової.

Працівники приватних підприємців надають:

• довідку з роботи із зазначенням зарплати за останні шість місяців,
• копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.

Журналісти, представники радіо-телевізійних, кінематографічних груп надають:

• довідку чи інший документ, виданий професійною журналістською організацією, на підтвердження кваліфікації журналіста або довідку з місця роботи. В обох випадках у наданій документації має бути зазначено, що мета поїздки пов’язана з професійною діяльністю заявника як журналіста.

Моделі надають:

• лиcт-запрошення від модельного агентства, яке входить до Асоціації ASSEM або FSA (Fashion Service Association), у якому чітко зазначено, що заявник має відповідні кошти на час поїздки згідно Директиви Міністерства Внутрішніх Справ Італії від 1.3.2000,

• довідку від українського модельного агентства із підтвердженням кваліфікації заявника як манекенниці чи фотомоделі.

 6. ОСОБИСТІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ (окрім моделей), зарезервовані на весь термін перебування в Італії:

ДОВІДКА (дійсна протягом одного місяцяз банку із вказанням залишку на поточному некартковому банківському рахунку, дійсному щонайменше останні 3 місяці,  та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;

АБО
БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном (оригінал і копія ) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банку про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника, номера картки та залишку коштів на рахунку. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;
АБО
оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ.

7. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС

(в оригіналі та копії) на запланований термін першої поїздки дійсний в Шенгенській зоні та з коридором 15 днів з передбаченої дати повернення. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.
Поліс медичного страхування можливо придбати безпосередньо у Візовому центрі Італії.

8. БРОНЮВАННЯ КВИТКА

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку подорожі літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,
• оригінал та копія страховки «green card»,
• оригінал та копія посвідчення водія,

 9. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки (для візи та печаток при перетині кордону). Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.
• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії (та копії всіх заповнених сторінок).
• Внутрішній паспорт і копію його заповнених сторінок.

Примітка:

Уся документація українською або іншою мовою (окрім італійської та англійської), за винятком внутрішнього паспорта, надається зі звичайним перекладом на італійську або англійську мову. Переклад також може бути виконаний в бюро перекладів або в інших спеціалізованих організаціях.

Наявність всіх зазначених документів ніяким чином не гарантує обов’язковість або автоматичність видачі візи.
Дипломатичне або Консульське Представництво залишає за собою право вимагати додаткову документацію.